25 de febrer del 2013

Neix Terrícola!

Neix una nova editorial, i ho fa sense pressa, a foc lent, amb ganes de ser útil, de fer-se, de dir-se i d’escampar-se. Neix una nova editorial que vol ser petita i que estima el fet de ser-ho i de comprometre's. Terrícola es compromet a publicar només allò que estimi, a fer-ho de manera responsable, i a fer peces que, per si soles, tinguin bellesa.
  
La poesia és útil. Molt. A Terrícola creiem que cal escampar paraules i que cal escampar la poesia arreu. És per això que Terrícola aposta per oferir la poesia com un tot integrador, com un objecte que transmet saviesa, idees, emocions i també valors. És per això que el disseny és fonamental per entendre les paraules, com també ho és el fet de ser una editorial totalment ecològica, des del principi del procés fins a la fi, al costat del lector.

Neix una nova editorial i és Terrícola perquè reivindica el fet de ser d’aquest minúscul planeta que dóna voltes pel cosmos. Terrícola, també, perquè creu en el valor que prové de la terra, perquè creu en la utilitat de la poesia més enllà dels versos, perquè vol ser respectuosa amb allò que ens envolta. Som ecològics perquè creiem que cal ser responsables, perquè creiem que la saviesa també és un bé material que pot transformar-se. Ho som perquè som plenament conscients que no hi ha res etern. Ni la bellesa, ni la lletjor, ni el sacseig, ni les idees, ni les consignes.

Comencem l’aventura d’editar amb el cap ple d’idees i de revolucions petites. Infinitesimal és la primera col·lecció que vol ocupar el seu propi lloc en aquest immens paisatge de paraules de la literatura catalana. Una peça més, un esglaó més, un batec més.

Ara només ens falta que tu també vulguis ser Terrícola. Suma-t'hi i descobreix el plaer de la senzillesa dels bons versos.