15 de març del 2013

Lluís Calvo

Lluís Calvo (Saragossa, 1963), ha publicat setze llibres de poesia, els últims dels quals són Cent mil déus en un cau fosc (2008), Col·lisions (2009) i Estiula (2011). En els últims anys la seva obra ha estat reconeguda per la crítica de manera unànime.

Com a assagista ha publicat Les interpretacions (2006) i Baules i llenguatges (2011), obres que han suposat un revulsiu en el panorama del pensament i la crítica. Igualment, ha publicat articles de crítica i anàlisi literària en diversos reculls, estudis col·lectius i revistes. També ha publicat tres novel·les. La seva obra poètica ha estat destacada amb diversos premis, com ara l’Amadeu Oller, el Miquel de Palol, el Ciutat de Palma, els Jocs Florals de Barcelona i el premi Octubre-Vicent Andrés Estellés. Recentment ha estat reconegut amb el premi de la Crítica Serra d’Or pel poemari Estiula.

Juntament amb Pedro Valdeolmillos, ha conreat la poesia digital en xarxa, des del projecte internacional Epímone. També té un llibre en premsa, Teresa la mòmia, escrit conjuntament amb el poeta David Caño, i acaba d’enllestir el curtmetratge L’edat de pedra, que ha dirigit conjuntament amb Ester Xargay.